TOP

O mnie i o stronie

Cześć wszystkim!

Mam na imię Marta. Jestem weganką. Na co dzień mieszkam w Gdańsku i studiuję psychologię.  Interesuję się kuchnią roślinną i uważam, że jest ona wspaniałym sposobem wyrażenie swojej kreatywności poprzez jedzenie. Od lat moją pasją jest cukiernictwo, więc w szczególności chciałabym móc zaprezentować całkowicie odwzorowane wersje smakowe klasycznych deserów i ciast, które znam z dzieciństwa. Uwielbiam podróże, które zawsze łączą się dla mnie z odkrywaniem nowych smaków i inspirują w późniejszym gotowaniu we własnej kuchni.

Ten blog powstał, aby przedstawić bogactwo roślinnych smaków i zachęcić do przygotowania zdrowych, a także wartościowych posiłków przy niewielkim nakładzie czasu oraz pieniędzy oraz przedstawić kuchnię wegańską bez wyrzeczeń.

Extravegancja to zbiór ekstrawaganckich, bo przepysznych i pełnych smaku, a jednocześnie wegańskich i zdrowszych wersji popularnych dań oraz deserów. Przedstawiane tu dania są wielokrotnie przetestowane, również z udziałem osób na diecie tradycyjnej, więc z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że smakują równie dobrze, a często lepiej od pierwowzorów! 🙂

Zapraszam do korzystania z moich przepisów!