TOP
Lunche Śniadania

Pasta bezrybna z tofu i nori

Przepyszna, kremowa pasta o smaku „rybnym”, zbliżonym do pasty z makreli lub wędzonego łososia. Idealna na kanapki, do wrapów lub gofrów wytrawnych, długo zachowuje świeżość i aromat. Świetnie smakuje z dodatkiem posiekanego szczypiorku, ogórkiem małosolnym czy świeżym pomidorem. Banalna do wykonania – można ją przygotować w dosłownie kilka chwil, a efekt smakowy na pewno zaskoczy niejednego smakosza.

Bardzo polecam! Składniki na słoik 400 ml

180 g tofu wędzonego

2 łyżki sosu sojowego

4 łyżki oleju lnianego (lub oliwy)

2 łyżki wegańskiego majonezu (lub jogurtu roślinnego)

2 płaty glonów nori

1 łyżeczka musztardy

pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki oprócz glonów umieścić w misie blendera.
  2. Glony porwać i dodać do masy.
  3. Zmiksować blenderem ręcznym i kielichowym na jednolity, gładki krem.
  4. Umieścić w słoiku i szczelnie zamknąć.
  5. Podawać z pieczywem, w tortilli, z dodatkiem gofrów lub placków wytrawnych.
  6. Przechowywać w lodówce do tygodnia.

Smacznego!

«

»

what do you think?

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *