TOP
Desery Śniadania

Pudding chia czekoladowo-orzechowy

Dzisiaj zapraszam na przepis na ekspresowe śniadanie lub deser – pudding chia w nieco mniej tradycyjnym wydaniu – z masłem orzechowym i kakao oraz przełożone granolą, dzięki czemu zapewni dużo energii i może spełniać funcję pełnowymiarowego posiłku, które syci na kilka godzin. Pudding w takiej wersji jest również przepyszny, kremowy, gęsty i aksamitny, a słodką całość przełamują kwaśne owoce.

Bardzo polecam! Przepis na 2-3 porcje

2 szklanki mleka roślinnego

80 g jogurtu kokosowego

1 łyżka kakao

2 łyżki masła orzechowego (najlepiej z orzechów laskowych)

1/2 łyżeczki cynamonu (opcjonalnie)

4 łyżki syropu klonowego

Dodatkowo:

2 szklanki ulubionych owoców, świeżych

6 łyżek ulubionej granoli

Przygotowanie:

1. Nasiona chia zalać zimnym mlekiem roślinnym.

2. Zamieszać łyżką i wstawić do lodówki do napęcznienia, najlepiej na całą noc.

3. Następnie do chia dodać kakao, masło orzechowe i jogurt kokosowy, połączyć.

4. Tak przygotowany pudding umieścić w pucharkach, przełożyć granola i świeżymi owocami.

5. Postępować tak do wykorzystania składników.

6. Podawać od razu lub przechowywać w lodówce do 3 dni.

Smacznego!

«

»

1 COMMENT
  • Anna Bernard
    5 lat ago

    Pysznie wygląda i napewno tak smakuje ! Zaraz bym zjadła 😉

Skomentuj Anna Bernard Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *